Simon mondja - Elemzés

Kérésre

Mint többnyire tudjátok Facebook oldalunkon lehetőségetek volt írni filmcímeket, amelyekről szívesen olvasnátok elemzést. Nos, mi sorsoltunk és a "Simon mondja" című film került ki. Előre szólunk: nem kegyelmezünk, szörnyen őszinték leszünk a filmmel kapcsolatban.
simon1.jpg

2006-os amerikai horror, viszont sajnos nem volt szerencséje, hiszen még arra sem volt esélye, hogy az év horrorjának megválasszuk. 2006-ban sokkal inkább vártuk és néztük a Sziklák Szeme, Mezsgye, Balta, Fűrész III, Texasi Láncfűrészes mészárlás, Menekülj (stb) filmet, igazából nagyon kevés ember várta William Dear alkotását, ami tulajdonképpen a Simon mondja. 

Mivel a felsoroltakat hamar végig lehetett nézni William alkotására is sor került, és bár már a hozzászólások alapján sejtettük nem lesz nagy durranás, mégis bíztunk benne, hogy valami nagyon kevés izgalmat tartogat számunkra. 

simon2.jpg

Őszinte leszek: TÉVEDTÜNK! A legminimálisabbat sem tudta hozni, egyszerűen szenvedés volt végignézni a 90 percet. Rengetegszer gondoltam arra, hogy kikapcsolom... de bíztam benne, hogy mégis csak fog történni benne valami... nem így lett... A kedvenc jelenetem amikor vége lett, és ez nem vicc!

A történet egyszerűen sablonos, 100%-ban kiszámítható és emellett unalmas is. A színészi alakításokról ne is beszéljünk, borzalom az egész film. 

Rövid, tömör véleményem erről a filmről: kár volt pénzt pazarolni a készítőknek. Horrorparódiának tűnő horrornak szánt film. Zéró színési alakítások, elképesztő képi megoldások, gagyi, bugyuta az egész film.
A csákányvető gép meg egyszerűen leírhatatlanul nevetséges.

Őszinte leszek: ennél a filmnél életem során egy gyengébb horrort láttam! (Arról a filmről pár napon belül olvashattok blogunkon!)

simon3.jpg

Ezt a filmet tényleg csak az nézze meg, aki azt szeretné, hogy örökre megutálja a horrorfilmeket. 90 perc unalom, életed leghosszabb másfél órája lesz!

A film hivatalos leírása:

Öt középiskolás sátortáborozásra indul a tavaszi szünetben. Hogy a dolog még izgalmasabb legyen, Kate, Zack, Ashley, Riff és Vicky egy a világtól távol eső, erdős területen táborozik le, ahol sok évekkel ezelőtt gyilkosság történt. A szóbeszéd szerint egy ikerpár egyik tagja, a mentálisan sérült Simon megölte a szüleit, azután eltűnt a testvérével. Bár a diákok vonzódnak a kísérteties helyhez, nem feltételezik, hogy bármi veszély fenyegetné őket. Ám hamarosan brutális játék részesei lesznek. Egy titokzatos gyilkos szörnyű módon tizedelni kezdi őket. Lehet, hogy Simonról és a testvéréről szóló hírek igazak?

Ha nekem nem hiszitek el, hogy valóban szörnyű film, akkor olvassátok el az alábbi teljesen random kommenteket:


simon4.png

És ez csak 5 darab, amit szerettem volna kitenni, 56 kommentet olvastam végig és abból egyetlenegy(!!!) volt az, aki 10-ből 4 pontnál többet adott a filmre! (S az is csak a főszereplő csaj mellei miatt, mint egy fent olvasható kommentelő is)

Kedved van megnézni a filmet? NE TEDD!

IMDb értékelés: 4,3 (3000 szavazat alapján)
Az én értékelésem: -1 (Jó indulattal!)