5 perces horror? Létezik!

Többnyire  mindenki megvan győződve arról, hogy horrorfilm márpedig csak úgy létezhet, ha van komoly története és komoly producerek és stúdiók munkája. Itt a tökéletes bizonyíték arra, hogy TÉVEDNEK!

rovidhorror.png

Mostanában nagyon "trendi", elterjedt a rövid horror, amelyet már kis videózási készséggel, illetve videószerkesztési hozzáértéssel már össze is tudunk állítani mi magunk is. Ezek a rövid filmek nagyrészt olyan "névtelen" emberektől származnak, akikről eddig biztosan nem hallhattunk, most azonban mégis okoznak nekünk 5-10 perc nyomasztó pillanatot.  Én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem túlzás ezekről az alkotásokról horrorként beszélni, mivel valóban képesek valami feszes hangulatot generálni, illetve meglepődve nézed, hiszen igazából sejtelmed sincs mivel próbál majd rád ijeszteni.

rovidhorror2.jpg

Én úgy döntöttem rászánom a délutánom és megnézek pár ilyen kisfilmet, lássuk van-e benne némi kreativitás. Az eredmény némileg lehet meglepő is, hiszen én bátran merem állítani, hogy igenis van értelme ezeknek az 5-10 perces filmeknek! A hétköznapi emberek ennek köszönhetően képesek kifejezni és megmutatni kreativitásukat, illetve képzelőerejüket. Egy-egy rövidfilm olyannyira jól sikerült, hogy simán eltudnék képzelni róla egy teljes, 90 perces (amerikai) horrort. És ez nem vicc!

Úgy gondolom túl sok mindent nem lehet elmondani róluk, inkább beszéd helyett nézzétek meg a következő rövidfilmeket és utána vonjátok le a következtetéseteket: