Vörös homok - Elemzés

Nem tudom kinek mennyire ismerős a cím, őszintén szólva irigylem azokat akik még nem láttál. Ez egy 2009-es alkotás, ami elnyerte az "életem leggyengébb horrorja" címet. 

voroshomok.jpg

Nehéz szavakat találni, hiszen azért túl sok jót erről a filmről nem lehet elmondani. Alex Turner alkotása 2009-ben látott napvilágot, és azóta már több ezer ember életéből elrabolt 88 percet. 
A film egyetlen említésre méltó jelenettel SEM rendelkezik, így sajnos nincs miről írni. A film hivatalos leírása sajnos elég érdekesre sikeredett, így sajnos jogosan hiheti azt az ember, hogy egy jó filmet fog megnézni. Mindenkit el kell keserítenem: ennyire unalmas és gyenge filmet még életemben nem láttam. 

voroshomok2.png

Egyáltalán nem meglepő, hogy ezen a filmen még maguk a szereplők is elalszanak, ugyanis hiába jó a sztori, ha a kivitelezés mégis igencsak gyengécskére sikeredett.  Ez a film szégyent hoz a horrorkategóriára és azt az érzést kelti az emberekben, hogy semmiképp se nézzék meg. A film közben rengetegszer bevágták a "szörny" hangeffektet, ami a végére nem ijesztő, hanem nagyon idegesítő lett. A hosszú karú pókszerű "szörny" pedig maximum a Minimaxon lehet ijesztő, egy ilyen filmben biztos nem.

A film hivatalos leírása:

Miközben a háború sújtotta Afganisztánban folyamatos harcok dúlnak, egy amerikai katonai egység útnak indul, hogy ellenőrzése alá vonjon egy stratégiai fontosságú utat, amely egy elhagyatott kőház mellett fekszik. Útközben a csapat egy rejtélyes szakadékban ősi szoborra bukkan. A katonák gyakorlatozás közben céltáblának használják, és végül elpusztítják az ereklyét, amivel akaratukon kívül bosszúszomjas természetfeletti erőt engednek szabadjára, ami borzalmas háborút indít ellenük? Akciódús pszicho-thriller, melyben legszörnyűbb félelmeinkkel kell farkasszemet néznünk!
Valljuk be ez a leírás pár pillanatra felébreszti az alvó oroszlánt bennünk, és kedvet ad a megnézéséhez. Ahogy már korábban szó volt róla a sztori valóban jó és ötletes viszont a kivitelezés szörnyen rossz lett. 
Miután megnéztem a filmet nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy a leírás utolsó mondata szóról-szóra HAZUGSÁG! Akciódúsnak a legjobb indulattal sem nevezhető, félelemnek köze sincs a filmhez.
voroshomok3.jpg
Azt ajánlom, ha egy nagyon unalmas, esős estén úgy döntesz, hogy megnézed ezt a filmet, inkább kapcsold be a TV-t és nézz meg egy Barátok közt részt. 
Szörnyen unalmas, béna film.
IMDb értékelés: 4,4 (mindössze 3000 szavazat alapján)
Az én értékelésem: 1 (EGY!!!)