Motel - Elemzés

A "Motel" című alkotás egy 2005-ös amerikai horrorfilm, melyet írta és rendezte Eli Roth, valamint a főszereplő Jay Hernandez. Ez az első része a Motel sorozatnak – a Motel 2., 2007. június 8.-án jelent meg, a Motel 3. pedig, 2011. december 27.-én 

motel1.jpg

Ahogy azt már korábban említettük 2005-ös alkotásról van szó, amerikai horrorfilm. Ezt a remekművet a '90-ben gyártott horrorfilmekhez hasonlítják, sokak szerint a 2000 után gyártott horrorok közül ez állja meg a legjobban a helyét a horrorműfajban. Természetesen erről órákig lehetne vitatkozni, hiszen mindenkinek van egy bizonyos kedvence ami talán jobb mint ez.

De mégis mitől ilyen jó ez a film? Nagyon hasonló a helyzet, mint a Mártíroknál, hiszen talán azért találjuk ennyire szörnyűségesnek, mert tudjuk, hogy a filmben látottak simán előfordul(hat)nak a valóéletben is. Eli Roth nagyon rátapintott a lényegre amikor ezt a filmet rendezte, mert habár lassan indul be, ha kivárjuk akkor rendkívül brutális jelenetek várnak ránk. Ez nagyon sok horror fanatikust lenyűgöz, illetve a sok kínzás és a sok vér is csak magasabbra emeli a film népszerűségét.

motel2.jpg

Amit ez a film mutat nekünk, az tulajdonképpen a szörnyű valóság. És ha tetszik az embereknek, ha nem: ez a film 95 percben bemutatja az emberben rejlő állatot. Hogy mennyire gonosz is tud lenni, mennyire mélyre tud süllyedni és hogy mire képes amikor az életben maradásról van szó. Felhívja a figyelmet az emberi deviáns viselkedés mélységeire. 
Ez az a film, ami nem holmi zombikkal, szellemekkel próbálja elérni azt, hogy lefekvés után ne merj egyedül kimenni a WC-re, hanem a kegyetlen valósággal; és valljuk be, hogy eléri a célját. 

motel3.jpg

A film brutális jelenetekben nem szenved hiányt, rendkívül sok vérnek, kínzásnak lehetünk tanúi. A film főszereplője Jay Hernandez, aki akkoriban még nem volt túl nagy sztár. Ez a film nagyon nagy mérföldkő lett az ő életében is.

A Motel sorozatnak az első része talán a legkeményebb, viszont a második és a harmadik része sem lebecsülendő. Brutális, ne egyenek mielőtt megnézik, utána úgysem lesz étvágyuk. (Ideális fogyókúrához) 
A Motel nem egyszerű horror, több annál! Senkinek és mégis mindenkinek ajánlható, mert leegyszerűsítve,
de kendőzetlenül arról az emberiségről szól, amelyben élünk.

motel4.jpg

A film hivatalos leírása:

A történet két amerikai egyetemistáról, Paxtonről és Josh-ról szól, akik hátizsákkal járják Európát. Egyszer találkoznak Olival - aki származására nézve izlandi -, és elhatározzák, hogy együtt folytatják útjukat. Aztán a két jóbarát elkeveredik a sokak szerint az amerikai zsákos turisták Elíziumának tartott diákszállóba. Az egekig magasztalt szálláshely egy eldugott szlovákiai kisvárosban található, és gyönyörű kelet-európai lányokkal van tele. A fiatalemberek hamarosan kiszúrják maguknak Natalyát és Svetlanát, a két egzotikus szépséget. A külső szemlélő számára azonban feltűnik, hogy ez az egymásra találás talán túlságosan is olajozottan ment. Habár eleinte a szórakozás elvonja figyelmüket a valóságtól, a két barát hamarosan ráébred, hogy rettenetes csapdába estek, amelyet feltárni annyi, mint alászállni Dante poklára - már ha túlélik a kalandot.

Hivatalos előzetes:

Aki még nem látta annak csak azt tudom javasolni, hogy mielőbb szorítson rá időt és nézze meg! Minden egyes horror fanatikusnak kötelező látnivaló! Aki már látta, az nézze meg még egyszer! Nem elég ezt egyszer látni!

Ja és ha adhatunk egy tippet, akkor vakációzni, kikapcsolódni vagy akár nyaralni semmiképp se Szlovákiába menjetek.

IMDb értékelés:5,9
Az én értekésem: 7