TOP10 ismeretlen ázsiai horror, amit kötelező látni!

Úgy gondolom, hogy a cím elég sok mindenről beszél, illetve elég sok mindent el is árul. Ez a lista sajnos fog olyan filmeket is tartalmazni, ami ténylegesen igaz történet alapján készült, és megtörtént események alapján. 

korhatar18.png

Ne húzzuk tovább az időt, nézzük a listánkat!

Mielőtt a listát elkezdeném, mindenképp szeretném elmondani, hogy bár a címben az szerepel, hogy ismeretlen, azért sok olyan lesz amit bizonyára ismertek, vagy hallottatok róla. Viszont ezek a legbrutálisabb ázsiai horrorfilmek! Csak erős idegzetűeknek!

#10: Ember a nap mögött (1988)men-behind-the-sun-8-610x356.jpg

Ahogy olvastam azok alapján ez a film kínai, és nagyon brutális! Azt biztosra tudom nektek mondani, hogy a film Magyarországon (és még jó pár országban) be lett tiltva, nem jelent meg DVD-n, ne is várja senki, hogy vetíteni fogják TV-ben. Bármennyire is hihetetlen, de magyar leírást sehol nem lehet találni róla, hivatalos előzetest meg pláne nem (semmilyen nyelven se). 

Amit érdemes a filmről tudni: Japán csapatok elkapnak 'pár' kínai, illetve orosz katonát. Ezeket a hadifoglyokat elszállítják a ' 731-es alakulatba ', ahol brutálisan megkínozzák őket, illetve új biológiai fegyvereket teszteltek rajtuk.

Ezt a filmet semmiképp nem nevezhetjük dokumentumfilmnek (bár megtörtént események alapján készült), mint például az 'Egy kés filozófiája' című filmet, viszont elég sokkoló és brutális, hiszen elég részletesen mutatja be a kínzásokat, illetve a kerettörténet is roppant egyszerű! 

Megnézd-e ezt a filmet? Persze, ha van hozzá gyomrod, akkor kötelező darab!

 

#9: Eko Eko Azarak: Wizard of Darkness (1995)

eko_eko_azarak2.jpg

Kegyetlen! Megmondom őszintén nem tudok túl sok információval szolgálni ezzel a filmmel kapcsolatban, azt viszont biztosan elárulhatom, hogy brutális film! Legalábbis azok alapján amiket írnak róla, illetve a képek alapján is, amelyek pár jelenetből származnak.
Ennek a bizonyos Eko Eko Azarak-nak állítólag több része is készült, viszont még egyetlen remake sem látott napvilágot.
Miről szól a film? Misa Kuroi egy imádnivaló középiskolás lány, aki akkor érkezik meg új sulijába, amikor egy gonosz természetfeletti erő birtokába kerül(!?). Egy délután Misa és további 12 diáklány dolgozat miatt maradtak a suliban, azonban valami váratlan történik. Egyszer csak bezárva találjak magukat, illetve a tanárt nem találják sehol. Ezzel elszabadul a pokol. Egyenként kezdenek meghalni, brutálisan. Misa próbálja megnyerni a többi diáktársa bizalmát, hogy nem ő teszi ezt velük, és védeni akarja őket, de lehet hogy túl késő lesz.

eko_eko_azarak1.jpg

Tudtuk, hogy a japánok betegek.. de hogy ennyire? Senkit ne tévesszen meg, hogy nem mai film, ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy könyörtelen! Mindenképp kötelező látni mindenkinek, aki úgy érzi elég erős az idegzete hozzá!
Ha bárki kíváncsi, hogy vajon hogyan hallhatnak meg a diáklányok, íme egy példa:
eko_eko_azarak3.jpgHa nem kaptál kedvet, hogy megnézd a filmet, akkor azt mindenképp tudnod kell, hogy ez is be van tiltva rengeteg országban! Biztos nem véletlenül...

 

#8: The Doll Master (2004)
dollmaster.jpgKicsit zavaros lesz a leírás, de leírom nektek: 5 fiatal, egy kerekesszékben élő babakészítő és az ő elkötelezett segítője, egy leláncolt öregember az alagsorban, és egy titokzatos fiatal lány páros. Valamennyien egy magányos babamúzeumban egy erdőben. Először az új babákkal szórakoztató kirándulást terveznek, azonban hamar rémálommá válik minden, és rájönnek, hogy ezt bizony nem fogja mindenki túlélni.dollmaster2.jpg

Bár a képek és leírás alapján biztos vagyok benne, hogy senkinek sem tűnik túl durvának, és ijesztőnek; azok számára ajánlom a leginkább! Garantálom, hogy kellemeset fognak csalódni benne! Brutális film, egyenesen  Dél-Koreából. 

 

#7: Alone (2007)
alone.png
2007-es Thaiföldi, horror-dráma! Az utóbbi műfaj ne kedvtelenítsen el senkit, bőven megérdemli, hogy minden horror rajongó lássa ezt a filmet! Ez a 105 perces kegyetlen film egy nagyon egyszerű történetet mutat be, viszont eléggé brutális, nyomasztó!
Leírása: Van egy babona, miszerint ha egy ikerpár közül valamelyik meghal, akkor a halott testvér visszatér, hogy magával vigye a túlélőt. Esetünkben a történet főszereplője két lány, Pim és Ploy, akik a hasuknál nőttek össze. A fokozódó külső tényezők hatására sor kerül a szétválasztásukra olyan tizenéves korukban, amit sajnos Ploy nem él túl. Pim magát hibáztatja és kezd egyre jobban magába fordulni, mikor ráadásként egyre többször véli halott testvérét látni. Közben édesanyja is korházba kerül, tünetei pedig egyre furcsábbak lesznek. Barátja Vee, mindvégig mellette van, megpróbál mindent, de a helyzet nem akar javulni.

Nem tudom, hogy egy ilyen leírás alapján kinek mennyire jött meg a kedvem hogy megnézze a filmet, de szerintem eléggé brutális. Bár ugyebár picit démonosok közé is sorolható, mégis nagyon sok vér szerepel benne!
1x minimum látni kell!!!

 

#6:Rampo Noir (2005)
rampo-noir1.png

Ismét egy brutális film, ami szintén ismeretlen lehet a legtöbb olvasónk számára. Hihetetlen, hogy léteznek ennyire brutális filmek, mégse említik őket sehol mifelénk. Egész Európa imádná ezeket a filmeket, Ázsiából valahogy mégse jut el hozzánk a hír, hogy mennyire brutális  filmeket látnak.

Nem igazán tudom megmondani, hogy ez a film miről szól, eléggé bonyolult a leírása angolul is, sajnos. Előzetese sincs sajnos, annyit tudok róla mondani, hogy japán horror, természetesen japánban imádják. Emellett 2006-ban jelölték egy díjra, azt meg is nyerte, viszont ezzel ennyi.

A képek alapján megéri megnézni, nagyon nyomasztó és elgondolkodtató film lehet.

 

#5: Marebito (2005)
marebito.jpg

A félelem-megszállott szabadúszó operatőr (Shinya Tsukamoto) vizsgál egy orvosi legendát, miszerint titokzatos szellemek kísértenek Tokióban az aluljárókban.

Leírás alapján inkább démonos filmről beszélhetünk, mint brutálisról, én inkább  mégis brutálisnak nevezném. Hogy miért? Íme:

 

Mindenki döntse el magának, hogy inkább minek sorolható és nevezhető ez a film. Szerintem érdemes megnézni!

Kedves olvasóink! Mindenkit figyelmeztetünk, hogy aki még nem múlt el 18 éves, illetve nem elég erős a gyomra, az gyorsan hagyja el az oldalt, ugyanis most nagyon megrázó képek következnek!

 

#4: Ebola Syndrome (1996)
ebola_syndrome_3.jpg

 Egy étterem dolgozója megerőszakol egy nőt Dél-Afrikában, ezzel elkapta az Ebolát, és elindít egy járványt Hong-Kongban, amikor hazatér oda.

ebola-syndrome-10-610x343.jpg

Ez a film több brutális, illetve nagyon nyomasztó jelenetet is tartalmaz! Vannak nagyon durva képek, viszont sajnos nem engedélyezett kitenni a blogunkra! Tényleg csak a nagyon erős idegzetűek kezdjenek bele a filmbe!

 

#3: The Shinners of Hell (1960)
jgoku-3.jpg

Nagyon régi film, viszont legalább annyira értékes is! Soha nem gondolná az ember, hogy 1960-ban ilyen horrorfilmet rendeztek, márpedig meglett.... itt van.... eszméletlenül sok brutalitás szorult ebbe a filmbe! Nagyon megrázó képsorok várják a nézőket! 101 perces durva japán horror.

jigoku.jpg

jigoku2.jpg

 

#2: Cure (1997)
cure2.png

Egy frusztrált nyomozó foglalkozik az üggyel, több hátborzongató gyilkosságot is láthatunk. 

 

Nagyon sok brutális gyilkosságnak leszünk a tanúi ha végignézzük ezt a 111 perces remekművet, illetve nem árt, ha a film előtt fél nappal nem eszünk.

 

#1: Noroi (2005)
noroi.pngA filmben egy dokumentumfilmes feltárja a független paranormális jelenségeket, amelyek látszólag nem kötődnek, azonban összeköthetőek egy ősi legendás démonnal 'katugabával'!

Ebben a filmben nem csak rengeteg brutalitást és vért találsz, hanem még félni is fogsz tőle! Ez garantált! Ha ezt megnézed, napokig rémálmaid lesznek! Komolyan mondom, mindenki csak saját felelősségre nézze meg ezt a filmet!

 

Köszönjük, hogy elolvastad listánkat! Sajnos a filmek túlnyomórésze le van tiltva a legtöbb országban, köztük Magyarországgal is, így magyar nyelven kár keresni őket. Azonban egytől-egyig ajánlom mindenkinek! Talán egy kis szerencsével lehet találni a filmekhez feliratot, s úgy könnyű megtekinteni azokat! Akiknek viszont haladó szinten megy az angol nyelv, nem hiszem, hogy lesz problémájuk, könnyen lehet találni melléjük angol feliratot.

És akkor újra: A FILMEKET MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGRE NÉZZE MEG! 18 ÉVEN ALULIAKNAK SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM AJÁNLJUK EGYIKET SE! FIGYELEM: BRUTÁLIS FILMEK!

Szavazz 1 kattintással: