Ördög - Elemzés

Az elmúlt időszakban volt szerencsém rengeteg horrort végignézni, most ezek közül kiválasztottam a (számomra) legjobbat! Tényleg nagyon elnyerte a tetszésemet. Hiába 2010-es, nagyon jó amerikai alkotás...devil_movie.JPG

Természetesen nem egy világmegváltó film, de szerintem bárki megnézi kellemeset fog csalódni a filmben. A film témája már többször feldolgozott, mégis valami újat tudott mutatni, bár ehhez rengeteg speciális számítógépes utómunka kellett.

Ahogy azt már fent említettem 2010-ben látott napvilágot, amerikai alkotás John Erick Dowdle révén. Miután az ember megnézi  a filmet jogosan gondolkodhat azon, hogy ez mégis mit keres a horror műfajban. Én inkább thrillernek sorolnám be, viszont ott nagyon kiemelkedne! A film tulajdonképpen végig sokkban tart, feszültséget okoz. Viszont ami a legjobban a filmben mégis az, hogy óriási logikai folyamat zajlik le. Nagyon oda kell figyelni és rengeteget gondolkodni, hogy megértsük az összefüggéseket és az egész film értelmét. 

Azt fontos tudni, hogy ha a trancsírozós, véres, kegyetlen filmek híve vagy akkor ezt NEM neked találták ki! Viszont így is vannak olyan képsorok, amíg garantált rettegést fognak okozni! Ha egy esős éjszakán nincs amit csinálnod, ezt a filmet mindenképp meg kell nézned! A zenei aláfestés NAGYON-NAGYON igényesre sikeredett, tényleg csak az "A" kategóriás filmekben hallani ennyire jó zenei aláfestést, ez mindenképp dicséretet érdemel!

devil2.jpg

A film végére sikerült kitalálniuk és megvalósítaniuk egy óriási csavart is, ami biztos Téged is megfog lepni! 
A film hivatalos leírása: 
Egy átlagos nap Philadelphiában. Öt vadidegen ember, három férfi és két nő száll be az irodaház felvonójába. Normális esetben az út csak néhány perc, és mindenki megy a dolgára. A lift azonban elakad. A kezdetben kényelmetlen helyzet lassan, de biztosan egyre rémisztőbbé válik. A felvonó halálos csapda, ahol szörnyűségek történnek, és egyre nyilvánvalóbb, hogy az eseményeket valaki közülük irányítja. Miközben kívülről sikertelenül próbálják kiszabadítani őket, az utasok rájönnek, hogy a gonosz elleni harcban csak magukra számíthatnak.

IMDb értékelése: 6.3
Az én értékelésem: 8 (ismétlem: NEM teljesen horror, de a Thrillerek közül nagyon kiemelkedik)

Ezt a filmet minimum egyszer látni kell!