TOP10: Az én saját kedvenceim!

Már kiskorom óta rajongója vagyok a horrorfilmeknek. Most azzal a céllal indítottam ezt a blogot, hogy minél több ember gyűl itt össze, és megvitathatjuk az eddig látott filmeket. Voltak már egyszerűen zseniális filmek is, viszont egész rosszak is. Nos, lássuk a TOP10-et, ami lenyűgözött.

 

10. Az utolsó ház balra (2009)

Rendezte: Dennis Iliadis

Egy szülőnek nincs nagyobb fájdalom annál, hogy megfosztják gyermekétől. Egyszerű, nyers bosszúfilm ez a forradalmian brutális produkció, melyben nem kell feltétlenül nagy mondanivalókat keresni. A történet lényege a kegyetlen megtorlás a három alávaló bűnözőn, akik megölik az ártatlan Marit. A szülők, ahogy megtudják, mi történt, puskához és láncfűrészhez nyúlnak, aztán pedig kő kövön nem marad. Naturális és túlontúl hiteles film Az utolsó ház balra, zseniális remekmű. 



 

9. A kör ( 2002 )

Rendezte: Gore Verbinski

Ritka jelenség, hogy a remake gyakorlatilag minden téren kenterbe veri az eredetit. Hiába, a Ringu Verbinski mesterien megrendezett filmjéhez képest egy rakás kaka. Habár a mai napig nem bírok napirendre térni Samara mérhetetlenül gagyi maszkján, a film egésze horroriskola. Elejétől a végéig hátborzongató, elég ha csak a gyilkos videokazetta látszólag összefüggéstelen képsoraira gondolunk, vagy az egyre különösebb jelenségekre. 

 

 

 

8. Sziklák szeme 2 (2007)

Rendezte: Martin Weisz


Bár sokak szerint az első sokkal nagyobb sikert aratott (Aja rendezte), az én véleményem szerint ezt jobban eltalálták. Jóra sikerültek a "photoshoppok", effektek, maszkok és animációk. Bár mutáns kannibálok egyre több filmben kapnak szerepet, ezt az alkotást kevés múlja fölül. Bár ez is megszokott történet (egy csapat elindul és szerre meghalnak), mégis van benne valami szokatlan, és képes új dolgokat hozni, akkor, amikor a legkevésbé számítana rá az ember. Szerintem többször nézhető film, és magabiztosan jelentem ki, hogy jobban sikerült mint az első része!

 

 

 

7. [REC] (2007)

Rendezte: Paco Plaza

Spanyolok... nem gyakori, hogy annyira híres vagy ijesztő horrort kapjunk Spanyolországból, most azonban ezt megcáfolták. Nagyszerű filmmel rukkoltak elő, ami nagy sikert aratott szerte a világon. Unalmasan indul a film, későre válik igazán izgalmassá, de megéri várni rá. Rengeteg hátborzongató, illetve ijesztő rész van, ahol igazán megijed és meglepődik az ember.
Jelenleg 3 folytatása van, viszont egyik sem ér fel az első epizóddal.

 

 

 

 

 

6. Az átok (2004)

Rendezte: Takashi Shimizu


Nagyon durva: már-már megszokhattuk, hogy a japánok egy igazán durva filmmel állnak elő. Igaz, hogy rengetek remake található ezzel a címmel és történettel, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy sem közelíti meg a Takashi által rendezett filmet. Egyszerűen hátborzongató. Egyszerre sokkolja és ijeszt rá az emberre. Vannak benne bizony olyan jelenetek, ahol nem ajánlott ölben tartani a laptopot. FIGYELEM: Ezt a filmet minden horrorfilm rajongónak látnia kell!

 

 

 

 

 

5. Szerb film (2010)

Rendezte: Srdjan Spasojevic


Különös, hogy egy szerb horror benne van a TOP10-es listában, de ez egyértelműen megérdemelten van itt. Hogy őszinte legyek, akár az első helyre is tehettem volna. Ez a film egyszerűen a legbrutálisabb amit életemben láttam. Tulajdonképpen egy pornósztárról szól, aki már visszavonult és anyagi problémákkal küzd, ezért elvállalt egy szerepet egy art-pornban. Hiba volt. Nagyon sok cicit, vért és brutalitást tartalmaz a film! Ez a film biztos mindenkiben nyomot hagy, emellett szigorúan csak erős idegzetűeknek ajánlom! ÉS EZ NEM VICC! NAGYON DURVA FILM!

 

 

 

4. A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

Rendezte: Tobe Hooper


Igazán remek, hátborzongató mű. Senkit ne tévesszen meg, hogy több mint 40 éves film, még mindig nagyon jó! Igazán brutális, és lenyűgöző. Rengeteg része van, több remake is készült, talán a 2003-as Marcus Nispel által rendezett remake közelíti meg "minőségben". Fantasztikus film, Tobe legnagyobb alkotása. Minimum egyszer kötelező látni!

 

 

 

 

3. Az emberi százlábú (2009)

Rendezte: Tom Six


Először tapsoljuk meg, és dicsérjük meg Tomot, aki teljesen egyedül megírta a forgatókönyvet és meg is rendezte az egész filmet. Másodszor viszont hordjuk le a fekete földig, hogy ilyen undorító filmet hozott napvilágra. Egyszerűen brutális, undorító. Egy emberi százlábú.. eltudjátok képzelni hogy néz az ki? Előtte ne egyetek, közbe ne egyetek, utána ne egyetek (legalább 2-3 órát. Nagyon nagy alkotás, ugyanakkor nagyon undorító. Igazi csemege az igazi horrorrajongóknak.

 

 

 

 

2. Fűrész (2004)

Rendezte: James Wan

Hihetetlen, hogy egy egyetemi kisfilmnek indult, azóta sok ember és stúdió kedvencévé vált. Az emberi kínzások határát bőven átlépi, de ez elmondható bármelyik részéről (összesen 7 van). Nem egyszerű döntés sosem, hogy melyik film kerüljön a TOP3-ba, vagy melyik maradjon ki.. de ez a James Wan alkotás megérdemli a második helyet is!

 

 

 

 

 

1. Halálos kitérő

Rendezte: Rob Schmidt

Egyszerűen briliáns. Tökéletes sztori, nagyszerű szereplők, nagyszerű sminkek. Rob rendkívül jól alkotta meg ezt a filmet, nem véletlen, hogy az első helyre került.
A TOP10-es listában habár már volt szó olyan filmről, amiben kannibál mutánsok ölik szerre az embereke (Sziklák szeme 2), ez egyértelműen jobb alkotás. Rob Schmidt ezt nagyon jól eltalálta, élete legsikeresebb filmjének is elkönyvelhetné. 
Számomra ez az eddigi legjobb film, persze ez a lista szubjektív. Véleményeteket várom kommentben, nem bánnám ha kulturáltan tennétek! :)