The Walking Dead - Legjobb sorozat

Bizonyára mindenki ismeri az érzést, amikor néz egy horrorfilmet és azt kívánja, hogy bárcsak sose lenne vége. Az ilyen esetekre javasoltak a sorozatok, amelyeknek bár szintén lesz befejezése (kivéve ha a Barátok Közt az), de sokkal hosszabb ideig nézhető. Ebben a cikkben a(z) (egyik) legjobb horrorsorozatról lesz szó: The Walking Dead.1.jpg

Miről is szól ez a sorozat? Nézzük csak: A The Walking Dead egy amerikai televíziós horrorsorozat. Története Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard azonos című képregényén alapul, főszereplője az Andrew Lincoln által alakított sheriff, Rick Grimes, aki kómából ébredve egy emberevő zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát. Elindul hát, hogy felkutassa családját, és útja során sok más túlélővel is összeakad.

Igazából a zombis filmek és sorozatok gyöngye, ugyanis kijelenhetjük, hogy talán a valaha készült egyik legjobb a zombi műfajban. 

Azt mindenképpen tudni kell róla, hogy 2010-ben indult útjára a sorozat, és napjainkban is készülnek az új részek. Jelenleg 5 évad készült belőle. 

Nagyon nagy népszerűségnek örvend szerte a világban, az IMDb-n például 550.000 (ez durva!!!) ember szavazott rá, ezeknek az átlaga pedig 8.7! Ami egészen elképesztő adat!

Ez viszont ha nem elég bizonyíték arra, hogy elhidd, hogy ez bizony egy  nagyon jó sorozat, akkor most figyelj!

A sorozatot eddig 56 díjra jelölték, ebből 15-öt megnyert, emellett Amerikai nézettségi adatai is jók,az ötödik évad első részét például 17,3 millióan nézték meg, ami a televíziós sorozatok eddigi legjobbja az amerikai kábeltévék történetében. Nem rossz eredmény, mi?

2.jpg

De mi lehet a siker titka? Most eláruljuk Neked:

  - Egy-egy zombi sminkjének és kosztümjének elkészítése közel kétórás munkát jelent a maszkmestereknek.
  - A szereplőválogatással foglalkozó cégnél már rajongók ezrei adták le jelentkezésüket, hogy egy-egy jelenet erejéig ők is a zombik bőrébe bújhassanak. A kiválasztás után az élőhalottakat alakítóknak „zombi iskolába” kell járniuk, azaz egy speciális tréningen vesznek részt, ahol megtanítják őket a jellegzetes mozdulatokra.
  -  Mindenki nagyon figyel, hogy nagyon precíz munkát végezzen! A stáb és az alkalmazottak órákat, sőt napokat töltenek el a leforgatott anyag megszerkesztésével.

Vannak benne érdekes és durva jelenetek. Sőt, szinte csak azzal van tele. Mindenkinek javaslom, hogy nézzen meg 1-2 részt belőle, biztos kedvet kap!

Egyébként a sorozat évek után kapott csak szinkront, mára viszont nagyon komolyan veszik, és a FOX-nak köszönhetően szinkronosan is nézhetik a rajongók.

A világ legnézettebb horrorsorozata tehát: THE WALKING DEAD! Nézz bele, tuti megéri!!!

Szavazz 1 kattintással: