Köpök a sírodra 1-2 - Elemzés

Bizonyára mindenki hallotta már ezt a címet minimum egyszer, illetve akár már láthatta is ezt a filmet. Amit nyugodt lelkiismerettel kijelenthetünk: ez az a film, amit a férfiak és a nők is elszörnyedve néznek végig.
A film mindkét részéről elmondható, hogy az első felét inkább a férfiak bírják végignézni nyitott szemmel, míg a második felét a nők valószínűleg valamilyen szinten még élvezik is, hiszen a főhősünk elég durva megoldásokat választ a bosszúra!

kopokasirodra.jpg

Na jó. Valljuk be ez a film egyenesen brutális, beteg! Ez még nem az a nagyon-nagyon brutális film, hanem ez még élvezhető is! (Ha van idegrendszerünk hozzá!)

Nem tudod eldönteni megnézd vagy sem? Segítünk!

Egy 2015-ben végzett kutatás alapján a "Köpök a sírodra" című film Amerikában bekerült egy olyan horrorfilmes listába, ahol azt mérték fel, hogy melyek azok a filmek amiket a nők és férfiak egyaránt kedvelnek! Ez a film a harmadik helyen végzett, ami valljuk be nagyszerű eredmény! 

A film első és második részét is Steven R. Monroe rendezte (már 2-3 horrorfilmmel is letette a névjegyét), és biztosan állíthatjuk, hogy ezek élete legnagyobb művei és igazán büszke is lehet rá! Bár eleinte nagy port kavart Amerikában a megjelenése (ami valljuk be érthető is), hiszen a nők azonnal próbáltak tüntetni, hogy tiltsák be ezt a filmet. Ez viszont itt már 2015, nagyon nagyon ritka az a film amit már betiltanak!

kopokasirodra2.jpgÉs ez még csak a kezdet.. (részlet az első részből)

Megmondom őszintén személy szerint férfi szemszögből se nézem élvezettel a film első felét ( a másodikról nem is beszélve... ), amint a női főszereplőnket  nagyon durván megkínozzák. A rengeteg brutalitásnak köszönhetően ezt a filmet nem ajánlom sem 18 éven aluliak számára, sem érzékeny lelkűeknek! 

Ebben a filmben egyszerűen minden a helyén volt, a fickók tökéletesen hozzák a kőbunkókat, a főszereplő hölgy, Sarah Butler pedig, csodálatosan játszotta el a szerepét! Ez a film második részére is jellemző, annyi különbséggel, hogy az ottani főszereplőnk Jemma Dallender! 

Mindenképpen figyelembe vehetjük azt is, hogy bizony ennek a filmnek sok mondanivalója van, és rengeteg tanulságot levonhat az ember belőle! Azt viszont elég szomorúnak tartom, hogy a filmben látottak legnagyobb része nagyon gyakran megtörténik a valóságban is. 

kopokasirodra3.jpegÉdes a bosszú.... (részlet a 2. részből)

A film első részének hivatalos leírása:
Jennifer Hills regényíró alkotói magányra vágyik, ezért egy elhagyatott kis kunyhó felé veszi az irányt. A kreatív pihenésből azonban rémálom válik, amikor egy csapat férfi felkeresi az éj közepén és brutálisan bántalmazzák, majd hagyják meghalni. A nő azonban visszatér a sírból és üldözőbe veszi az erőszaktevőit, akik már szinte el is felejtkeztek tettükről.

A film második részének hivatalos leírása:
Jemma Dallender New Yorkba költözik azzal a céllal, hogy modell legyen. El is megy egy fotózásra, ám a helyszínen derül csak kis, hogy csúnyán átverték. Megkínozzák, megerőszakolják és elrabolják. Másik országba viszik, ahol élve eltemetik. A nőnek sikerül megmenekülnie és ahogy kell, csúnya, véres, brutális revansot vesz.

Az én értékelésem 9/10, ami az első részt illeti; a másodikra pedig 7 pontot adok a 10-ből!
1. rész IMDb értékelés: 6,3 (55.000 szavazat alapján!
2. rész IMDb értékelés: 5,7 (16.000 szavazás alapján)