Náci zombik - Elemzés

Ritka pillanatok egyike, hiszen egy norvég (!!!) horrort fogunk elemezni. 2009-es, szinkronos remekmű, aminek már 2. része is megtalálható a világhálón. Amit mindenekelőtt kiemelnék: ennyire véres filmet ritkán látni...

nacizombik.jpg

Mindenképp meg kell említeni a filmmel kapcsolatban, hogy amikor ezt a filmet Tommy Wirkola megálmodta, akkor nem egy 100%-os horrorra gondolt, hanem egy vígjátékkal kevert horrorfilmre. Ez viszont senkit sem szabad eltántorítson attól, hogy megnézze ezt a filmet!

Bár kevés az a norvég horror, amit szívesen emlegetünk a legjobb horrorfilmek listáján, akad 1-2. Ez a horror-vígjáték toplisták első felében helyezkedne el, az biztos! Ezt a filmet sokkal inkább tartják paródiának, mivel rengeteg a poénos jelenet benne, viszont emellett sok brutális jelenetre is lehet számítani!

nacizombik2.jpgEgy kivégezve...

Bár a filmben túl sok ismert szereplő nincs, sőt, a rendező sem tette le még a névjegyét ezt a filmet megelőzően, mégis azt mondom érdemes megnézni ezt a filmet! 

Ez az a bizonyos film, amit ha megnézel akkor is kimersz menni a mosdóba, nem fogsz félni este a sötétben, nem fogsz éjjel a takaród alá bújni, és mégis azt mondod majd film után, hogy (viszonylag) jól szórakoztál!


Nem azt mondom, hogy ez a világ legjobb filmje, de egyszer mindenképp megnézhető, már a brutális jelenetek kedvéért is!

Hogy miért írtam elemzést (viszonylag rövidet)? Mert ezt a filmet rengeteget emlegették, illetve úgy néz ki újra nagy népszerűségnek örvend! Ismétlem: egyszer valóban érdemes megnézni!

Azt azért zárójelben megjegyezném, hogy ha bírod a vér látványát akkor nyugodtan megnézheted 16 évesen is, ugyanis ezt a filmet 16 éven aluliak számára nem ajánlom!

IMDb értékelés: 6,4
Az én értékelésem: 5,9