TOP5: csalódást keltő filmek, amiket eddig láttam

Az ember gyakran nagy reményeket fűz egy filmhez, mielőtt nekikezdene. Mondjuk szerepel benne a kedvenc színésze, ismeri a rendezőt, vagy tetszett az előzetese. Előfordul azonban, hogy még így is csalódnia kell a filmben, mert nem éreztek rá a szereplők a lényegre. Nézzünk most egy TOP5-ös listát, ahol olyan filmek lesznek felsorolva, amelyekben eddig a legnagyobbat lehetett csalódni. Lássuk hát.

 

5. Démonok között

Rendező: James Wan

Érthetetlen, hogy miért dicsérik ennyien ezt a filmet. Hogy őszinte legyen, én magam is vártam már, hiszen az előzetese eléggé tetszett.
Ráadásul a rendező neve már ismerős a legtöbb horror rajongónak, hiszen James Wan számos hatalmas horrort alkotott már (pl. Fűrész, Annabelle, Insidious, Insidious - A gonosz háza, stb.).
Jogosan fűzhettünk tehát nagy reményeket a filmhez, azonban szerintem csalódni kellett. Bár személy szerint az ördögös filmekért alapból nem vagyok oda, ez viszont átlagon aluli volt. Egyrészt unalmas, vontatott, másrészt pedig rendkívül kiszámítható. Aki életében nézett már hasonló horrort szinte biztos, hogy megtudta volna jósolni mi következik.

 

 

 

4. A balta 2 (2010)

Rendező: Adam Green

Szegény Adam. Mindenki dicsérte remekművét, a baltát (hozzáteszem: jogosan, hiszen valóban nagyszerűre sikeredett). Viszont a második rész egyszerűen szörnyű lett. 4 évet kellett várni a folytatásra, nem érte meg! Kiszámítható, gyenge ijesztgetéssel próbálkozott. Egyáltalán nem sorolható A, vagy akár B kategóriás horrorfilmek közé.
Figyelem: Maximum egyszer nézhető film!

 

 

 

 

 

 

3. Náci zombik 2 (2014)

Rendező: Tommy Wirkola

Horror-vígjáték. Pff... Vagy mégsem? Az első rész amellett, hogy rendkívül szórakoztató volt, tartogatott számunkra meglepetést. Kijelenthetjük tehát, hogy a 2009-ben rendezett norvég vígjáték-horror nagy sikert aratott.
2014-ben az egyik legjobban várt film a Náci zombik 2 volt. Sajnos a nézőknek csalódniuk kellett. Tommy sajnos már túlságosan a vígjáték fele vette az irányt, emellett már annyira kiszámítható volt a történet, hogy az már fáj. Bár a leginkább morbid viccek jelentek meg, morbid jelenetek, sajnos ezek is túlságosan parodizálva voltak, sokkal inkább vígjátéknak sorolható a film. Kár érte.

 

 

 

 

2. [REC]3: Génesis

Rendező: Paco Plaza

Az első két rész kiemelkedőre sikerült. Tulajdonképpen mindenki imádta a filmet! Olyat tudott felmutatni Paco ezekben a filmekben, amit a többi zombis már nem: félelmet keltett a nézőkben. Teljesen jogosan várta mindenki kíváncsian a folytatást, hiszen az előzetes alapján is egy nagyszerű film kellett volna érkezzen. Nem így lett. Egyszerűen botrányos, unalmas, vontatott. Komolyan mondom csak az kezdjen neki ennek a filmnek, aki nem tud elaludni (ez segít), illetve aki tényleg nagyon nagyon unatkozik. Vigyázat! A film altató hatással lehet az emberekre!

 

 

 

1. Halálos kitérő 6

Rendezte: Valeri Milev

Valljuk be: az első része igazán zseniálisra sikeredett, ezen nincs mit tagadni. Viszont ahogy jöttek az új részek, úgy csökkent a film iránti érdeklődés is. Ebbe a listába igazság szerint szívesen beírtam volna az 5. részt is, hiszen számomra az is nagy csalódás volt. Egy igazi izgalmas sztorit alkotott és rendezett meg Rob Schmidt, azóta sem Declan O'Brien-nek, sem Joe Lynch-nek nem sikerült leutánozni. Az első rész utánozhatatlan! Egyszerűen zseniális!

 

 

 

 

Mielőtt bárki elkezdene kritizálni, főként a Démonok között film miatt, annak figyelmébe ajánlanám az Ördögűző (The exorcist, 1973) című filmet, ami bemutatja, hogy milyen valójában az ördögűzés és az "ördögös" film.
Jó szórakozást mindenkinek!