Októberben újabb 'Parajelenségek' rész érkezik

Bár weboldalunkon túl sokat nem olvashattatok erről a filmről, és a többi részéről: most mégis. A Parajelenségek legelső része 2007-ben látott napvilágot Oren Peli rendezésében és óriási sikert aratott. Na de mégis mivel tudott nagy sikert aratni? Nézzük csak...

Az egész film emlékeim szerint kb. egy házban zajlik le. Van 3 szereplőnk, ebből 2 főszerepet játszik. Az IMDb weboldalán 170.000 szavazat érkezett a filmre, melynek 6.3 az átlaga, ami arra volt elég, hogy a TOP5000(!) közé kerüljön. Valljuk be: NEM TÚL NAGY EREDMÉNY EZ A HELYEZÉS. Legalábbis ahhoz képest, hogy néhány horror milyen helyezéseket  ért el ezen a listán. 11 jelölése van, ebből 3 alkalommal nyert díjat. 

Na de ne csak szidjuk a filmet, valljuk be én valóban élvezettel néztem.... az első 2 percet.... na jó, csak vicc. ( Minden viccnek fele igaz:D )! Annyit mondjunk el a filmről, hogy nem kőkemény horrornak szánták, hiszen mindössze egy szelíd sárga 16-os karikát kapott. Nagyjából egy annyit érdemelt. 

Néhány kérdés, ami felmerülhet benned:

 1.) Miért rajonganak mégis ennyien érte?

Őszinte legyek? Fogalmam sincs. Szerintem ahogy a fociban van divatszurkoló (nem tudom ki mennyire van otthon ebben a sportágban), lehet van hasonló a horrorfilm rajongók között is. Ezalatt most azt értem, hogy megnéznek egy-két manapság gyártott 'horrort', és máris a legnagyobb rajongónak nevezik magukat. És ha megkérded hogy tetszett mondjuk az 1974-ben rendezett 'Texasi láncfűrészes mészárlás' című film akkor meg csak néz bambán. De vannak ilyenek, aminek részben örülök. Hiszen azért van egy kis optimizmus bennem és remélem, hogy egyszer kedvet kapnak és megnézek egy igazi remekművet, amiről tényleg elmondhatjuk, hogy horror. Mondjuk 'Az ördögűző' (The Exorcist - 1973)! 
Na jó, lehet egyszerűen túlzok, és vannak olyan emberek, akik kizárólag a paranormális dolgokról szóló filmekért rajonganak. Nekik meg jár a #Respect! De komolyan! :)

 2.) Miért nézd meg a filmet?

Először azt akartam felhozni érvnek, hogy valóban jó film kell legyen, hogyha ennyi részt csináltak. Sajnos ez nem így van. Írtunk már cikket a legrosszabb többrészes filmekről. (Bár ez a film épp nem szerepel rajta)
Ez a film mégis rejt magában egy kis félelmet és izgalmat. Ha van türelmed, mindenképp nézd meg, hiszen csak meg kell várni míg szépen kiépül a cselekmény, és akkor egy egész jó kis film születik! :)

 3.) Mikor érkezik a legújabb rész? És mit kell tudni róla?

A lényeg, hogy Október 29. lesz a Parajelenségek új részének a napja! Amint tudunk részletesebb információval szolgálni (pl. hogy melyik mozikban nézheted majd meg leghamarabb) természetesen azonnal jelezzük, addig is figyelmesen kövessétek Facebook oldalunkat, illetve blogunkat - így semmilyen fontosról nem maradhatsz le, ami a horror világában zajlik.
Másrészt az új rész címe: Parajelenségek: Szellemdimenzió! (Eredeti cím: Paranormal Activity: The Ghost Dimension). A film hivatalos borítója:

444-parajelensegek-szellemdimenzio.png

Szerintetek  nagyon-nagyon kreatív és sokatmondó? Szerintem se.
A filmről bármennyire is fura de nem találtam leírást sehol, mindössze ennyit, hogy ki a rendezője, illetve mikor lesz a mozipremier.
Apropó rendező... az új rész rendezője Gregory Plotkin - tudniillik róla, hogy ő már 3 rész Paranormal Activity forgatásában is nagy szerepet vállalt.
Tehát leírás nincs, azonban van előzetes:

Tehát Október 29 - Mozipremier! Parajelenségek: Szellemdimenzió!

Szavazz 1 kattintással: