Kopogó szellem - Elemzés

poltergeist-20152-1024x576.jpg

színes, magyarul beszélő, amerikai horror, 91 perc, 2015

A film 16-os karikát kapott, azonban nyugodt lelkiismerettel végignézheti egy 10 éves is, szülői felügyelet nélkül!


A film rendezője Gil Kenan (nem baj ha nem ismered fel a nevét), akinek ez volt az első horrorfilmje, eddig két filmje volt összesen: Szikraváros (2008, családi, sci-fi) és a Rém rom (animáció, vígjáték - emellett jelölték 2007-ben Oscar díjra, legjobb animációs filmnek).

A film indításkor nagyon sablonszerű: egy család beköltözik egy új házba amelynek érdekes múltja van. (Ebben az esetben úgy-e kiderül, hogy régen egy temető volt a helyén, majd úgy építették rá a házat, hogy a holttestek alatta maradtak. Ők lesznek akik később megkeserítik a Bowen család életét.

Az is szokványosnak mondható, hogy a legkisebb észleli elsőnek a szellemek jelenlétét. Majd persze egy másik gyerek is észreveszi azonban az mikor próbálja elmesélni a szülőknek senki sem hisz nekik. Így kell ezt. Aztán később sírnak, hogy miért vesztették el a gyereküket. 

Hogy őszinte legyek, engem az egész filmben egy dolog lepett meg, úgy igazán: amikor a két szülő otthon hagyta a három gyereket tudtam megmutatkoznak a szellemek, azonban azt nem gondoltam volna, hogy az egyik gyereket magukkal viszik. Ez azért már sok. Nem a paranormális jelenségek közé tartozik.

Aztán jön a következő várható esemény, felkeresnek egy olyan csoportot, akik direkt ilyen paranormális jelenségekkel foglalkoznak és tőlük várnak segítséget.
Úgy csinálnak mintha értenének hozzá, de az egyik nem veszi komolyan:

gil-kenan-poltergeist-1.jpg

Majdnem az életébe került. A szellemek azonban megkönyörültek az életén. Tulajdonképpen ez volt a legélvezhetőbb pillanat, amikor alig várod, hogy a fejébe fúródjon. Aztán mégse jön el az a pillanat, hiszen végülis megkönyörülnek rajta.

A film hivatalos leírása: Az 1982-es klasszikus horrorfilm remake-jének története szerint, egy amerikai család boldogan költözik be új, kertvárosi otthonába, azonban hamarosan különös jelenségek kezdik aggasztani őket. Az épületben ugyanis kísértetek járnak és nem nézik jó szemmel az új jövevények érkezését. Amikor elragadják a család kislányát, a kétségbeesett szülők felveszik a harcot a földöntúli teremtményekkel.

A bemutató dátuma: 2015. május 28.

IMDb értékelés: 5/10 (18 448 szavazó)
Az én értékelésem: 4,5/10 - Nem többször nézhető film.

Nagyon szépen megkérlek, ha már itt vagy szavazz is, 1 percedbe  fog kerülni: