TOP5: legrosszabb többrészes filmek

Gyakran előfordul, hogy egy rendező megalkot egy zseniális filmet, viszont a folytatás nagyon rosszra sikerül, és aztán befejezik. De ez még a jobbik eset. Ugyanis az még gyakoribb, hogy a második rész már sokkal gyengébb, de attól függetlenül még annak is lesz folytatása.
Na nézzük ezt a listát:

 

5. Végső Állomás

Rendezte: James Wong (1. részét, 3. részét), David R. Ellis (2. részét, 4. részét), Steven Quale (5. részét)

Az első rész még képes volt valami újat felmutatni, és izgalmas légkört létrehozni, de a folytatás már nagyon gyatra lett. Bár beígértek egy hatodik epizódot is, az (szerencsére) elmaradt. És még neki sem kezdtek forgatni, tehát nem valószínű, hogy készítenek új epizódot. Eleinte nagy port kavart szerte a világon, hiszen egész jó kis sztorija van, emellett jól rakták össze az első részt is, de sajnos ahogy jöttek az új részek, úgy gyengült a minőség is. A 4-es részt 2009-ben kiadták 3D-ben (is), az még talán pici élvezetet nyújtott, de az sem volt elegendő. Összességében örülhetünk, hogy "csak" 5 része van.

 

 

 

4. Tükrök

Rendezte: Alexandre Aja (1. részét) és Víctor García (2. részét)

Aja már letette a névjegyét, amikor megrendezte a Sziklák szeme 2-őt. Ezután következett a Tükrök, amit rengetegen vártak. Nem kell tagadni, egy elég érdekes filmet hozott létre, ami végig izgalmasnak mondható volt, rejtélyesnek és érdekesnek is egyaránt. Némi brutalitás is volt benne. Viszont a García által alkottot 2010-es film nem hozott akkora sikert. Gyenge és kiszámítható film volt. Az első rész végén legalább volt 1 nagy csattanó, itt még az is elmaradt.
Összességében örülhetünk, hogy mindössze egy folytatást készítettek.

 

 

 

 

3. A balta

Rendezte: Adam Green (mindhárom részt)

Na ez az igazán érdekes eset. Egy nagyon kreatív, jól megalkotott első rész. Majd egy roppant gyenge második rész. Aztán pedig egy nagyon brutális, nagyon király harmadik rész. Akkor döntse el az ember, hogy hová is helyezné. Sajnos a második rész nagyon lehúzza Adam Green érdemeit, ott nem érzett rá a dolgokra, sajnos elmaradt amire a nézők számítottak. A három rész egymásra épül, tehát aki megakarja nézni, sajnos a másodikat is meg kell. 

 

 

 

 

2. Menekülj

Rendezte: Gregory Dark (1. rész) és Jen Soska (2. rész)

Az első része sem volt annyira lenyűgöző, végül is semmi izgalom, csak minimális brutalitás. De azért B kategóriásnak elmegy. Viszont a folytatás?! ZS kategóriába is utolsó lenne... Roppant gyengére sikeredett, komolyan mondom inkább lehetne vígjáték kategóriába. Nagyon gyengére sikeredett. Jen jobban tette volna, ha Gregory közepes első filmjét egy résszel hagyja.

 

 

 

 

 

1. Gyilkos kobold

Rendezte: Mark Jones (1. rész), Rodman Flender (2. rész), Brian Smith (3. rész, 4. rész) stb...

Nem is tudom mit írjak. Ez a film érdemel 6 (vagy 7?!) részt? HÁT NEM! Az első rész után le kellett volna állni, itt már az első rész is el volt rontva, nemhogy a folytatás. Gyenge. Gyenge. Gyenge. Nagyon gyenge. Nem azzal van baj, hogy vígjáték kategóriába is sorolható, hiszen több nagyszerű horror-vígjátékkal találkoztunk már, de ez egyik kategóriában sem állja meg a helyét! 
FIGYELEM: EZT A FILMET CSAK OLYAN EMBER NÉZZE MEG, AKI TÖBB HORRORT VAGY VÍGJÁTÉKOT NEM AKAR ÉLETEBEN NÉZNI, UGYANIS EZ A FILM ÖRÖKRE ELVESZI A KEDVÉT ETTŐL!