TOP25: A legvéresebb és legundorítóbb filmek

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal a tulajdonságommal, hogy nagyon szeretem azokat a horrorfilmeket ahol rengeteg a vér. Most végre egy olyan toplistához érkeztünk, amiben a vér kap főszerepet. Viszont szigorúan 18 év felettiek és erős idegzetűek olvassák tovább bejegyzésünket! Felkavaró lehet a tartalom.

korhatar18.png

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy nem az lesz a szempont, hogy mennyire jó filmek, hanem hogy milyen mennyiségben tartalmaznak véres jeleneteket, illetve mennyire undorítóak!

Kezdjük hát:

25. Balta 2 (2010)

balta2.jpg

 Emlékeznek Victor Crowleyre, a törzszülött, baltás gyilkosra, aki Louisiana félelmetes mocsárvidékén aprítja az arra tévedt turistákat? Marybeth-nek sikerült túlélnie a vele való találkozást. Amikor megtudja, hogy a vudu boltot üzemeltető Zombi tiszteles hajtóvadászatot szervez Crowley ellen, a félelmeit leküzdve a lány elhatározza, hogy visszatér a mocsárvidékre, és újra szembenéz a gyilkossal. Csatlakozik a tiszteles által toborzott vadászokhoz, akik végezni akarnak a szörnyeteggel.

IMDb értékelés: 5,4

 

24. Láttam az ördögöt (2010)

lattamazordogot.jpg

A főszerepben egy pszichopata gyilkost találunk, aki brutális módon végez ki nőket, vagy akár gyerekeket is. Senkinek nem kegyelmez. Zseniális alkotás!

IMDb értékelés:7,8(!!!)

 

23. The loved ones (2009)

lovedones.jpg

Brenmáig nem tudta túltenni magát az autóbaleseten, melyben apja életét vesztette, a baleseten, melyért egyedül ő a felelős. Egyetlen vigasza szerető barátnője, Holly. Azonban egy másik lány is szemet vetett a jóképű fiúra, a csendes és visszahúzódó Lola. Lola nem akar mást, mint Brent oldalán elmenni a sulibálra.

IMDb értékelés: 6,7

 

22. Éjféli etetés (2008)

ejfelietetes.jpg

Leon Kauffman fotográfus, akinek provokatív, a város éjszakai életét bemutató gyűjteménye felkelti egy híres galériatulajdonos, Susan Hoff érdeklődését is. Amikor a nő meglátogatja, arra bíztatja, hogy próbáljon meg félelmetesebb, az emberi természet igazán sötét oldalát bemutató felvételeket készíteni - s, ha sikerül, a következő kiállításán szívesen be is mutatja őket. A siker reményében Leon megszállottan elkezd anyagot gyűjteni, mígnem az útja Mahogany, a brutális éjszaki metrós gyilkos elé nem vezeti.


IMDb értékelés: 6,2

 

21. Mártírok (2008)

martirok4.jpg

Korábban már írtunk róla hosszú elemzést, kattints ide és olvasd el!

IMDb értékelés: 7,1

 

20. A romok (2008)

romok.jpg

Egy baráti társaság, négy amerikai turista és egy német utazó Mexikóba érkezik turistaként. A kellemes láblógatást hirtelen rémálommá válik, miután egy csapat archeológus megbolygatja a romok alatt szunnyadó gonoszt. A maja időkben emberáldozatokat mutattak be itt, és úgy tűnik ez napjainkban is megismétlődik. Kénytelenek megküzdeni az életükért.

IMDb értékelés: 5,9

 

19. A betolakodó (2007)

betolakodo.jpg

Egy esős napon a várandós Sarah összeütközik egy másik autóval az úton. A balesetben mindenki más meghal. Négy hónappal később, karácsony este Sarah egyedül van otthon. Miközben szomorúan emlékszik a balesetben elveszített férjére, arra készül, hogy másnap reggel az anyja beviszi a kórházba. Az éjszaka folyamán egy feketébe öltözött nő kopog az ajtaján, és arra kéri, hogy használhassa a telefonját. Sarah gyanút fog, felhívja a rendőrséget, mire a nő eltűnik. A kiérkező rendőrök senkit sem találnak. Később, alvás közben Sarah-t megtámadja egy asszony, aki betört a házába, és egy ollóval fenyegeti.

IMDb értékelés: 6,9

 

18. Motel 2

motel2-1.jpg

Három amerikai diáklány Európába utazik, hogy a vakáció alatt művészettörténetet tanuljanak, és beutazzák a földrészt. Beth, Lorna és Whitney jól érzik magukat, kedvükre flörtölnek, buliznak. Megismerkednek a csinos szlovák lánnyal, aki azt tanácsolja nekik, utazzanak vele a hazájába. Nem sejtik, hogy milyen veszély fenyegeti őket, belesétálnak a pokoli csapdába. Hamarosan egy titkos földalatti kínzókamrában találják magukat. A gonosz szervezet tehetőseknek kínál fel tálcán áldozatokat, jó pénzért kedvükre ölhetnek, kiélhetik szadista hajlamaikat.

IMDb értékelés: 5,4

 

17. Sziklák szeme (2006)

sziklakszeme.jpg

 Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Olyanok, akik már nagyon várták őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt. Az emberi húsra éhezők összecsapnak azokkal, akik csak egy ártatlan kirándulásra vágytak.

IMDb értékelés: 6,4

 

16. Fűrész 2 (2005)

furesz2.jpg

Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében - itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz.

IMDb értékelés: 6,6

 

15. Az 1000 halott háza 2. - A sátán bosszúja 

1000halotthaza2.jpg

A sorozatgyilkosoknak most menekülniük kell, ugyanis az előző részben megölt seriff bátyja bosszúhadjáratot indított ellenük. Nyomozása során egyre közelebb kerül a gyilkosokhoz, de közben egyre mélyebb őrületbe kergeti magát. A kérdés az, hogy ő is úgy végzi-e mint testvére.

IMDb értékelés: 6,9

 

14.Magasfeszültség (2003)

magasfeszultseg_1.jpg

Marie (Cécile De France) és barátnője, Alex (Maiwenn Le Besco) egyetemisták. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a semmi közepén áll. A két barátnő nyugovóra tér, de már az első éjszakán egy rejtélyes sorozatgyilkos (Philippe Nahon) tör rájuk, aki könyörtelenül lemészárolja Alex családját, majd csapdába csalja Alexet, s megbilincselve magával viszi. Marie-nak életveszélyes macska-egér játék után sikerül megmenekülnie. A rendőrség tehetetlen, így Marie ered a barátnőjét magával hurcoló gyilkos nyomába.

IMDb értékelés: 6,8

 

13. Kínzó mindennapok (2001)

kinzomindennapok.jpg

Szinte már némafilm; éles, kristálytiszta képek ereje mesél az időnként kannibalizmusba csapó mindenen túli szeretetéhségről. Dráma a Párizsba érkező amerikai házaspárról, a nő hamar szűnő naív lelkesedésről, egy libido-klinika nyomasztó folyosóiról, egy vadul kísérletező orvosról, és az eredményről...

IMDb értékelés: 6,1

 

12. Meghallgatás (1999)

meghallgatas.jpg

Shigeharu Aoyama hét éve özvegy. A fia szerint jobb lenne, ha megnősülne. Az ötletet a férfi elmeséli a filmszakmában dolgozó barátjának, aki azt javasolja, hogy egy meghallgatás keretében szemrevételezze a kínálatot. Úgy állítsák be a dolgot, mintha egy filmhez keresnének szereplőket. A jelentkezők között Aoyama szeme megakad Asamin. Bár a szerepet végül senki sem kapja meg, kapcsolat kezd kialakulni Aoyama és Asami között. A férfi őszinte érzelmeket táplál a csinos és intelligens lány iránt, emiatt nem veszi észre a figyelmeztető jeleket.

IMDb értékelés: 7,2

 

11. Sikoly (1996)

sikoly.jpg

Sidney (Neve Campbell) tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost, de főként Sidney iskolatársát, Casey Beckert (Drew Barrymore). A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost és kollégiumát. Mindent felhasznál, amivel rászedheti áldozatait. Mindenki gyanús és senki sincs biztonságban. Sidneyn múlik, véget ér-e a rettegés. Az egyetlen bizonyíték egy félelmetes maszk.

IMDb értékelés: 7,2

 

10. Hullajó! (1992)

hullajo.jpg

Új-zélandi alkotás, melyet Pter Jackson alkotott meg. A film nem teljesen horror, sokkal inkább besorolható a vígjáték-horror kategóriába, ettől függetlenül nem kérdőjelezhető meg, hogy megérdemli-e a listában való szereplést.

Egy fiatal gyerek édesanyját megharapja egy különleges majom, ettől megbetegedik és meghal. Azonban visszatér az élők sorába, kutyákat öl és esz meg, barátokat, szomszédokat...

IMDb értékelés: 7,6

 

9. Hellraiser 2. - Hellbound (1988)

hellraiser2.jpg

Kirsty egy pszichiátriai intézetben van, egy szörnyű szellemeket tartalmazó puzzle doboz pokoli eseményeinek újbóli átélése miatt. Pszichiátere dr. Channard régóta vonzódik a szörnyűséges doboz sötét titkához, melynek köszönhetően a lány is ide került. A doktor szinte extázisba kerül, mikor sikerül Julia-t feltámasztania egy zavarodott beteg vérével. Julia cserébe beavatja a rögeszmés doktort a téren és időn túlmutató titokba. Kirsty-t édesapjának véres víziója arra készteti, hogy a Cenobiták mindenható mestere, Leviathan, a Pokol Labirintusának Ura félelmetes erejével szembeszálljon...

IMDb értékelés: 6,5

 

8. Videodrome (1983)

videodrome.jpg

Max Renn, egy kis kábeltévé, a 83-as csatorna elnöke kétségbeesetten próbál versenyben maradni a nagy tévétársaságok között. Csatornája programja ezért elsősorban az alantas szexuális ösztönökre épít - de úgy látszik ez sem elég ahhoz, hogy az állomás sikeres legyen. Miközben kutat egy olyan program után, amely kihúzhatná a társaságot a kátyúból, véletlenül rábukkan egy kalózfrekvencián sugárzó ismeretlen adóra, a Videodrome-ra, ahol hipnotikus hatású, borzalmas képsorok peregnek le a szeme előtt. A Videodrome "műsorán" látszólag valódi felvételek peregnek szadista erőszakról, perverz gyilkosságokról. Max nyomozni kezd a Videodrome forrása után, abban a reményben, hogy megszerezheti a csatornája számára a sokat igérő programot. Hamarosan kiderül, hogy a Videodrome műsorát egy vallási szervezet vezetője sugározza milliók otthonába, a hagyományos tévéműsorok közé vegyítve, a tudatalatti ösztönöket megcélozva. Max lassan szintén a Videodrome áldozatának tekintheti magát. Függővé válik, és elveszti realitásérzékét. Összemosódik előtte a fikció és a valóság...

IMDb értékelés: 7,3

 

7. A dolog (1982)

a_dolog.jpg

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.
IMDb értékelés: 8,2

 

6. Cannibal Holocaust (1980)
cannibalholocaust.jpg
1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról?
Hat hónappal később a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting Co. kereső csapatot küldött az eltűnt filmesek után...

A kutatás eredménye mindenkit elborzasztott?
Ruggero Deodato felkavaró erejű filmjét több mint ötven országban tiltották be megjelenésekor. A film azonban óriási sikert aratott világszerte...

A videokorszakban hazánkban VHS-en megjelent kölcsönzői változatok csak előjegyzéssel voltak hozzáférhetőek a Tékákban. Mindenki látni akarta a titkot...

A most megjelenő DVD a digitálisan feljavított vágatlan filmet tartalmazza.
IMDb értékelés: 6,00

 

5. Zombi (1979)
zombi.jpg
Dr. Bowles hajója beér New York kikötőjébe, az utasok és legénység nélkül, egyetlen élőholt utassal. A doktor lánya (Tisa Farrow), bármire képes lenne, hogy megtudja, mi történt az apjával, ezért szövetkezik az újságíró Peter Westtel (Ian McCulloch), és Matool elátkozott szigete felé veszik az irányt, ahonnan a zombi-járvány útnak indult. Dr Bowles barátja, Dr. Menard (Richard Johnson) közben megszállottan keresi az ellenszert.
IMDb értékelés: 6,9

 

4. A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)
texasi.jpg
Hívták már betegnek, perverznek, nyersnek, de megingathatatlannak is a filmet, amely új jelentést adott a horrornak. Egyházak támadták, kormányok tiltották be és csak a legbátrabb kritikusok mertek róla elismerően beszélni. A közönséget világszerte megdöbbentette, és örökre új irányt mutatott a filmes terrornak.Az író-producer-rendező Tobe Hooper 1974-ben engedte szabadjára sötét, látomásszerű történetét öt fiatal barátról, akik egy romlott Texasi család kezei között szörnyű kínokat élnek át. A mai napig nem akadt A texasi láncfűrészes mészárláshoz fogható film, amely idővel a törvényenkívüli mozi mérföldköve lett; hatásában talán a legfélelmetesebb film, amely valaha készült.
IMDb értékelés: 7,5

 

3. The Gore Gore Girls (1972)
goregirls.jpg
Erről csak annyit tudok mondani, hogy szintén horror-vígjáték, bár kétségkívül mindenidők egyik legeslegbetegebb filmje. 
IMDb értékelés: 5,4

 

2. Az utolsó ház balra (1972)
azutolsohazbalra.jpg
Egy gyermekét védő apa és egy rablógyilkos banda brutális éjszakájáról szól a film, amely a hetvenes években túl durvának bizonyult, emiatt Angliában (1984-2002-ig), Szingapúrban, Izlandon, Új-Zélandon, Norvégiában és Nyugat-Németországban is betiltották, Ausztráliában pedig 32 évig nem kerülhetett semmilyen forgalomba Craven véres alkotása.
IMDb értékelés: 6,0

 

1. A véres varázsló (1970)
verevarazslo.jpg
Montag, az illuzionista, estéről estére elkápráztatja a közönségét. Az előadásán önkénteseket hív színpadra, hogy ott látszólag mindenféle elborzasztó halálnemeken essenek át, mielőtt újra előkerülnek, természetesen sértetlenül. A gond akkor kezdődik, amikor a közönségből az előadás után kiválasztottak ismételten véres véget érnek, de ezúttal fölöttébb valóságosan. Shery Carsont szintén elkápráztatják a trükkök, és szereplést ajánl a varázsos kezek tulajdonosának egy TV műsorban. Eközben pedig a riporter barátja Montag előélete után nyomoz különféle városokban. Eközben egy szörnyű ötlet nyomára bukkan, viszont a gonosz mágus alaposan előkészített mindent. Kérdés, lehetséges-e mégis keresztezni a terveit...

 

IMDb értékelés: 5,5

 

 

Természetesen könnyen előfordulhat, hogy nem értetek egyet ezzel a listával, és ez így van rendjén! Kommentbe várjuk a véleményeteket, szerintetek melyik film kellett volna kimaradjon, illetve melyik kellett volna bekerüljön?! :)